Το γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) στην πόλη Μισράτα της Λιβύης υπέστη επίθεση και ένας περίοικος τραυματίστηκε από την έκρηξη, ανέφεραν ένας εργαζόμενος στο δίκτυο αρωγής και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης σήμερα.

Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης είπε ότι η επίθεση έγινε με έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό. «Οι τοίχοι του κτιρίου υπέστησαν ζημιές. Διεξάγονται έρευνες», είπε η πηγή αυτή.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ξημερώσει στην πόλη της δυτικής Λιβύης. Ένας λίβυος τραυματίστηκε, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο στην ΔΕΕΣ.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση εναντίον της οργάνωσης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Μια αυτοπροωθούμενη οπλοβομβίδα είχε πλήξει τα γραφεία της ΔΕΕΣ στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, τον Μάιο, προκαλώντας απλώς μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο όπου βρίσκονται αλλά χωρίς να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα αφού η οχηματοπομπή του Βρετανού πρεσβευτή στη Λιβύη δέχθηκε επίθεση με αυτοπροωθούμενη οπλοβομβίδα στη Βεγγάζη, τραυματίζοντας δύο σωματοφύλακές του στην πιο σοβαρή από τις επιθέσεις οι οποίες αυξάνονται το τελευταίο διάστημα εναντίον στόχων ξένων συμφερόντων.