Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έφτασε χθες στην Τρίπολη της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την απελευθέρωση των τεσσάρων υπαλλήλων της, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά της διάρκεια της επίσκεψής τους στον κρατούμενο γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ.

Μεταξύ των συλληφθέντων και η αυστραλή δικηγόρος Μελίντα Τέιλορ, η οποία κρατείται με την κατηγορία ότι προσπάθησε να παραδώσει έγγραφα στο γιο του Μουαμάρ Καντάφι.

«Μια αντιπροσωπεία του ΔΠΔ έφθασε σήμερα στην Τρίπολη. Έχει συναντήσεις με αξιωματούχους για το θέμα αυτό» , δήλωσε λιβυκή πηγή χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Νωρίτερα ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης είχε απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση και των τεσσάρων συλληφθέντων.

Αντανακλώντας πάντως το ευρύτερο πρόβλημα της Λιβύης που εντοπίζεται στις σχέσεις των ισχυρών τοπικών φυλών με την αδύναμη κεντρική κυβέρνηση, η ταξιαρχία Ζιντάν- η οποία κρατά τον Σαίφ αλ- Ισλάμ- δήλωσε ότι δεν θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα της κυβέρνησης να απελευθερώσει τους τέσσερις υπαλλήλους του ΔΠΔ πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση.

«Είναι υπό εξέταση. Η αντιπροσωπεία δεν θα τους δει ακόμα» δήλωσε μέλος της ταξιαρχίας.