Ένα έξιτ πολ που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN καταδεικνύει ότι το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, στην οποία αναμετρήθηκαν χθες ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Σκοτ Γουόκερ και ο Δημοκρατικός Τομ Μπάρετ, είναι ισόπαλο, όπως μετέδωσε το ίδιο πριν από λίγο.

Η έρευνα του δικτύου βασίζεται σε συνεντεύξεις με ψηφοφόρους αφού άσκησαν το δικαίωμά τους και όχι σε αποτελέσματα από τις κάλπες.

Τα περισσότερα εκλογικά κέντρα έκλεισαν περί τις 20:00 ώρα κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών (04:00, ώρα Ελλάδας), αν και εκλογείς περίμεναν σε ουρές για να ψηφίσουν και μετά την ώρα που επισήμως οι κάλπες έκλειναν.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά από μερικές ώρες.
Ο Γουόκερ είναι μόλις ο τρίτος κυβερνήτης πολιτείας στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που αντιμετωπίζει μια τέτοια διαδικασία, μετά την συγκέντρωση 1 εκατ.

υπογραφών με αίτημα να διοργανωθεί επαναληπτική ψηφοφορία και να απομακρυνθεί από το αξίωμα.

Ο Ρεπουμπλικάνος είχε εξοργίσει τους Δημοκράτες και τα συνδικάτα όταν τάχθηκε υπέρ ενός νόμου για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Ουισκόνσιν, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο ήταν αναγκαίο για την μείωση του ελλείμματος στον πολιτειακό προϋπολογισμό.

Αναλυτές θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα δώσει μια ένδειξη των πολιτικών ισορροπιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.