Ένα βρέφος γεννήθηκε εν πλω, σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού της Μάλτας, λίγη ώρα αφού 136 αφρικανοί πρόσφυγες είχαν διασωθεί στα ανοιχτά της νήσου.

Το λιμενικό της Μάλτας διέσωσε 86 άνδρες, 43 γυναίκες και επτά παιδιά από ένα ντίνγκι, ένα ελαφρύ πλεούμενο, περίπου 72 μίλια νότια της Μάλτας.

Το βρέφος γεννήθηκε λίγη ώρα αφού οι αφρικανοί πρόσφυγες,  μεταφέρθηκαν στο σκάφος του λιμενικού και ενώ αυτό έπλεε προς τις ακτές της Μάλτας. Ανάμεσα στους αφρικανούς πρόσφυγες,οι οποίοι είχαν φύγει από τις ακτές της Λιβύης πριν από λίγες ημέρες, ήταν άλλο ένα νεογέννητο.

Περίπου 400 πρόσφυγες από την Αφρική, που υπέβαλαν αιτήσεις για να τους δοθεί άσυλο, έφτασαν στην Μάλτα μόνο μέσα στον Μάιο, κι οι αρχές στη νήσο έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Καρμέλο Μιφσούντ Μπονίτσι προειδοποίησε τους κατοίκους της χώρας ότι αναμένεται ένα καλοκαίρι «δοκιμασιών», καθώς η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στην κοντινή Λιβύη συνοδεύεται από την πλημμελή φύλαξη των συνόρων της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.