Η 55χρονη Ανν Κλαρκ από την Αγγλία έχει μετατρέψει το κήπο του σπιτιού της σε χώρο γαμήλιων εκδηλώσεων για… ζώα. Μέχρι στιγμής έχει στεφανώσει επτά ζευγάρια και κάθε γάμος κοστίζει 150 λίρες.

Ωστόσο, όπως φανερώνει η ίδια, οι ιδιοκτήτες των ζώων ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα και ο γάμος των κατοικίδιων τους δεν διαφέρει σημαντικά από έναν ανθρώπινο. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες δύο σκυλιών ξόδεψαν συνολικά 20.000 λίρες για λιμουζίνα με σοφέρ, φαγητό και επαγγελματίες φωτογράφους!

Η 55χρονη ισχυρίζεται πως προσφέρει επίσης «πολιτικό γάμο» μεταξύ ζώων του ίδιου φύλου, ακόμα και διαφορετικού είδους. Προφανώς, οι γάμοι της δεν έχουν καμία νομική εγκυρότητα και δεν υπάρχει θρησκευτική φύση.

Μέχρι στιγμής έχει παντρέψει σκυλιά, γάτες και, τελευταία, δύο κουνέλια.

Το ζευγάρι των κουνελιών, ονόματι Κρίσι Μπόι και Έλλη, τα οποία ανήκουν στους συμμαθητές Κλαρκ και Χόλι-Ανν, αμφότεροι εννέα ετών, απόλαυσαν μετά τη 15λεπτη τελετή ένα ρομαντικό γεύμα καρότων.

Οι ιδιοκτήτες και οι φίλοι τους καλούνται να γράψουν τις ευχές τους για τα ζώα, ενώ όλα τα κατοικίδια που παντρεύονται, λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό «γάμου».

Η εκδήλωση ξεκινά με ένα πρωινό γεύμα στο σπίτι της 55χρονης, ενώ το «ζεύγος» απολαμβάνει νερό και γάλα πριν τη τελετή.

Όταν ξεκινά η τελετή, η νύφη περπατά ή μεταφέρεται μέχρι τη παγόδα, στο κέντρο του κήπου, όπου ο γαμπρός ήδη περιμένει.

Αφού ανακηρυχθούν σύζυγοι, λαμβάνονται οι φωτογραφίες για το γαμήλιο άλμπουμ τους και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα τεράστιο μπολ με λιχουδιές για να γιορτάσουν.