Διάβημα διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων ακτιβιστών που κρατούνται στο Ισραήλ επέδωσε στις ισραηλινές Αρχές ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ, Κυριάκος Λουκάκης.

Όπως αναφέρεται στο διάβημα, η σύλληψη των συμπατριωτών μας έγινε σε διεθνή ύδατα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Ισραήλ για προσπάθεια παράνομης εισόδου τους στη χώρα.

Οι ισραηλινές Αρχές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για φυλακισμένους, αλλά για κρατούμενους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών, την ώρα που εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο το νομικό καθεστώς κράτησής τους.

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί δεν έχουν διευκρινίσει εάν κρατούνται, γιατί αρνήθηκαν να αποδεχθούν την απέλασή τους και να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο που τους ζητήθηκε ή γιατί οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά κατά της στρατιωτικής ενέργειας του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε διεθνή ύδατα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.