Νεκροί είναι οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα στην Καμπούλ στο οποίο διαμένουν ξένοι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ.

Καμικάζι έπεσε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του κτιρίου «Green Village», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Αφγανοί και ένας φρουρός ασφαλείας, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Τουλάχιστον άλλες δύο εκρήξεις ακολούθησαν γύρω από το συγκρότημα.

«Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν γρήγορα και αποτελεσματικά και σκότωσαν όλους τους δράστες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Isaf γερμανού στρατηγού Κάρστεν Γιάκομπσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά παιδιά τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους ένας αφγανός μαθητής και ένας φρουρός ασφαλείας από το Νεπάλ. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε στην πύλη και άλλοι δύο προσπάθησαν να εισέλθουν στο συγκρότημα με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αφγανικές δυνάμεις», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

Η επίθεση στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεσμεύτηκε πως ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα.