Ο Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν αρνήθηκε στο δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του, πως δολοφόνησε τη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του, τον περασμένο Αύγουστο. Παραδέχτηκε όμως πως παραβίασε τον νόμο σε σχέση με την αντιμετώπιση της σορού.

Η δίκη άρχισε σήμερα στην Κοπεγχάγη. Η 30χρονη δημοσιογράφος ετοίμαζε ένα ρεπορτάζ για τον Μάντσεν και τα ίχνη της χάθηκαν μετά την επίσκεψή της στο υποβρύχιό του και το ταξίδι τους στα ανοιχτά.

Λίγες ημέρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε μία ακέφαλη σορό, που είχε ξεβραστεί στην Κοπεγχάγη, και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε πως ανήκε στην άτυχη δημοσιογράφο.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται την ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά αναγνωρίζει πως παραβίασε τον νόμο με τον τρόπο που φέρθηκε στη σορό της» δήλωσε η δικηγόρος του.

Ο Μάντσεν κατηγορείται πως σκότωσε τη γυναίκα και στη συνέχεια τη διαμέλισε. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση χωρίς σεξουαλική επαφή εξαιρετικά επικίνδυνης φύσης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως διαμέλισε την 30χρονη πάνω στο υποβρύχιό του και στη συνέχεια πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα. Επιμένει ωστόσο πως ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και όχι δολοφονίας.

Η 30χρονη εκτιμάται πως πέθανε είτε από στραγγαλισμό είτε από κόψιμο του λαιμού.