Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ένα ζευγάρι Ρουμάνων αθίγγανων στη Βρετανία που εκμεταλλευόταν ένα 7χρονο κορίτσι κρατώντας το φυλακισμένο σαν σκλάβα.

Το κοριτσάκι σώθηκε όταν κατάφερε να δραπετεύσει ένας 53χρονος άνδρας τον οποίο το ζευγάρι κρατούσε επίσης ως σκλάβο, και ειδοποίησε την αστυνομία για τη μικρή «Σταχτοπούτα».

Η 7χρονη αναγκαζόταν να κοιμάται στο πάτωμα. Δεν είχε τίποτα άλλο από τα βρώμικα ρούχα που φορούσε και υφίστατο σωματική βία. Ήταν ξυπόλυτη, είχε χαλασμένα δόντια, δεν γνώριζε να μετρά ούτε μέχρι το δέκα.



Την ίδια ώρα τα οκτώ παιδιά της οικογένειας φορούσαν ωραία ρούχα και πήγαιναν στο σχολείο- όταν δεν δούλευαν για τους γονείς τους κάνοντας επαιτεία και μικροκλοπές, όπως γράφει η Daily Mail.

Η οικογένεια αξιοποιούσε τα χρήματα είτε από κλοπές είτε από επιδόματα για να αγοράζει «παλάτια» στη Ρουμανία.

Η δικαστής επισήμανε πως το τοπικό συμβούλιο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σωστά στις επαναλαμβανόμενες αναφορές για έναν άνδρα που έμενε σε καλύβα- τον 53χρονο που δραπέτευσε- και δήλωσε συγκλονισμένη που τέτοια εγκλήματα διαπράττονται τον 21ο αιώνα στο Λονδίνο.

Το ζευγάρι, ο 45χρονος Aurel-Ilie Zlatea και η 44χρονη Alexandra Oaie, 44, και οι γιοι τους, 25 και 23 χρονών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από εννέα έως 13 χρόνια για σειρά κατηγοριών. Οι γιοι είχαν χτυπήσει και βιάσει τον 53χρονο «σκλάβο» όταν είχε ζητήσει φαγητό την πρωτοχρονιά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι…

«Κλέψατε την παιδική ηλικία αυτού του γλυκού και αθώου κοριτσιού με την αδιαφορία και τη σκληρότητά σας», είπε η δικαστής. «Μόνος σας σκοπός να την εκπαιδεύσετε για να γίνει η υπηρέτριά σας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τη φροντίζατε με οποιοδήποτε τρόπο. Όταν ήταν έξι χρονών σας υπηρετούσε ήδη για χρόνια. Κοιμόταν στο πάτωμα, δεν είχε παπούτσια και είχε μόνο τα ρούχα που φορούσε. Έπλενε, μαγείρευε και καθάριζε ενώ τα παιδιά σας πήγαιναν στο σχολείο. Κανείς δεν ασχολιόταν μαζί της, να της μιλήσει, να τη φροντίσει», είπε.

Μιλώντας για τον 53χρονο «σκλάβο» η δικαστής είπε πως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως συνέβαιναν τέτοια πράγματα το 2011.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η οικογένεια είχε προσλάβει τον 53χρονο ηλεκτρολόγο στο πολυτελές σπίτι της στη Ρουμανία. Του πήρε την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης και το 2010 τον έφερε στη Βρετανία.

Στο Λονδίνο ο 53χρονος βρήκε το κοριτσάκι να εργάζεται ήδη για την οικογένεια. Ήταν η κόρη της οικιακής βοηθού και η οικογένεια την είχε πείσει να τους την αφήσει «για να έχει καλύτερη ζωή».

Ο άνδρας σοκαρίστηκε τόσο από την κατάσταση του κοριτσιού που την ονόμασε Cenusareasa, ή Σταχτομπούτα στα ρουμάνικα. Την περιέγραφε ως ένα «φοβισμένο ζώο» που αναγκαζόταν να κουβαλά πράγματα σε οικοδομή και φρόντιζε τα ζώα και τα παιδιά της οικογένειας που τη χτυπούσαν.

Το κοριτσάκι φιλοξενείται σε ξενώνα στη Βρετανία και μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απομάκρυνσή της από την «οικογένεια» ήδη είναι πολύ καλύτερα. Της δόθηκε ιατρική βοήθεια αλλά έμαθε επίσης να διαβάζει και να μετρά και μιλά καλά αγγλικά.