Η περιβόητη κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν προσπάθησε να αποπλανήσει στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα; Αυτόν τον υπαινιγμό έκανε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη βρετανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το BBC, η εκρηκτική κοκκινομάλλα συνελήφθη το 2010 επειδή οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν πληροφορίες ότι σκόπευε να αποπλανήσει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε αξιωματικός του FBI ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «ξέραμε ότι εκείνη και οι συνεργάτες της είχαν πλησιάσει ένα μέλος της κυβέρνησης. Και δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο». Ο αξιωματικός δεν κατονόμασε την πράκτορα, αλλά σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, προβάλλονταν πλάνα της σέξι Τσάπμαν.

Το FBI στη συνέχεια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγώντας ότι η γυναίκα-αράχνη στην οποία αναφέρθηκε το ντοκιμαντέρ, δεν ήταν η Τσάπμαν, αλλά μία άλλη κατάσκοπος, ενώ ο άνδρας, που υποτίθεται ότι είχε μπει στο στόχαστρό της, δεν ήταν υπουργός, αλλά σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον.