Η κηδεία του Μοχάμεντ Μεράχ, δράστη επτά δολοφονιών, ανάμεσά τους και οι φόνοι στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη- θα τελεστεί στη Γαλλία εντός του 24ωρου, μετά την άρνηση των αρχών στο Αλγέρι να δεχτούν τη σορό «για λόγους ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε σήμερα θρησκευτικός αξιωματούχος.

«Μου ζητήθηκε από την οικογένεια να φροντίσω για την κηδεία που θα γίνει εντός του 24ωρου στη Γαλλία, σε συνεννόηση με τις αρχές, γιατί η Αλγερία αρνήθηκε να δεχτεί τη σορό του Μεράχ επικαλούμενη λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο Αμπντάλα Ζέκρι, εκπρόσωπος του επικεφαλής του Μεγάλου Τεμένους στο Παρίσι.

Ο Αμπντάλα Ζέκρι βρίσκεται στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου ο Μεράχ διέπραξε πέντε από τις επτά δολοφονίες, ενός στρατιωτικού, τριών παιδιών και ενός ραβίνου καθηγητή στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ. Στην πόλη αυτή, όπου γεννήθηκε και κατοικούσε, θα ταφεί.

Η αναχώρηση της σορού με την τακτική πτήση Τουλούζη-Αλγέρι των Αλγερινών Αερογραμμών είχε προγραμματιστεί για τις 13:15′ (14:15′ ώρα Ελλάδος), όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από την οικογένεια. Πριν από την άρνηση των αλγερινών αρχών, η σορός αναμενόταν νωρίς το απόγευμα στο Αλγέρι. Η ταφή του Μεράχ θα τελείτο στο χωριό Μπεζάζ αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα νοτίως του Αλγερίου, απ΄όπου κατάγεται ο πατέρας του Μεράχ.