Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, αδελφός του δράστη των επτά δολοφονιών στη νοτιοδυτική Γαλλία, είναι υπό κράτηση κατηγορούμενος για συνέργεια στις δολοφονίες, για κλοπή και για εμπλοκή στην προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης τρομοκρατική, όπως έκαναν γνωστό δικαστικές πηγές.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μοχάμεντ Μεράχ -ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη (22/3) σε επίχειρηση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδέχθηκε πως είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά- κατηγορείται επίσης για συνέργεια σε κλοπή ενός σκούτερ, το δίκυκλο που χρησιμοποίησε ο αδερφός του προκειμένου να διαπράξει τα εγκλήματά του.

Τέσσερις δικαστές κατά της τρομοκρατίας ανέλαβαν το φάκελο της υπόθεσης.

Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, 29 ετών, μεταφέρθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού. Η σύντροφός του, με την οποία είναι παντρεμένος με θρησκευτικό αλλά όχι πολιτικό γάμο, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησης. Δεν της απαγγέλθηκε καμία κατηγορία. Το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη στην κατοικία τους στην Οτερίβ, 40 χιλιόμετρα νότια της Τουλούζης. Το Σάββατο μεταφέρθηκαν και οι δύο στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιτρομοκρατικών Υποθέσεων (SDAT) στο παρισινό προάστιο Λεβαλουά-Περέ.

Πάντως, μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε πως αισθάνεται «υπερήφανος» για τις πράξεις του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη από πυροβολισμούς της Raid. Αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή στις επτά δολοφονίες τις οποίες φέρεται να είχε διακπράξει μέσα σε οκτώ ημέρες, στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.