Τουλάχιστον 180.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Ινδονησία, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και στον απόηχο των συλλήψεων εξτρεμιστών Ισλαμιστών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αυτόν τον μήνα συνελήφθησαν δεκατρείς μαχητές, ορισμένοι από τους οποίους είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και είχαν πολεμήσει στις τάξεις του στη Συρία.

Για να είναι εγγυημένη η ασφάλεια στις εκκλησίες και τους δημόσιους χώρους από σήμερα έως τις 2 του μήνα, και παρότι δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη απειλή μετά τις συλλήψεις αυτές, η επαγρύπνηση αυξάνεται και τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται.

Τις δυνάμεις ασφαλείας θα συνδράμουν και 70.000 μέλη άλλων ινδονησιακών θεσμών και ενώσεων, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της νεολαίας στη χώρα.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για ανεκτικότητα τις μέρες αυτές και για σεβασμό των θρησκευτικών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο, ισλαμική οργάνωση έχει απειλήσει ότι θα κάνει εφόδους σε εμπορικά καταστήματα για να επιβεβαιώσει ότι δεν υποχρεώνονται μουσουλμάνοι να φορούν σκουφάκια του Άγιου Βασίλη ή άλλα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ.