Ήταν η χρονιά που ο νεαρός τότε Ουίνστον Τσόρτσιλ εισήχθη στους Φιλελεύθερους και η χρονιά που γεννήθηκε ο Σαλβαδόρ Νταλί.

Το 1904 ήταν επίσης το έτος που αυτή η αλουμινένια ηλεκτρική σκούπα, ονόματι Sturtevant No. 4, ήρθε για να αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα του καθαρισμού.

Αυτή η σκούπα, 108 ετών σήμερα, λειτουργούσε ακόμη όταν ο νοσταλγικός συλλέκτης, Χάρι Κοξ, την ανέσυρε από μια μάντρα, κοντά στο εργοστάσιο χαρτιού που εργάζεται, στο Μάντσεστερ.

Ζυγίζει 30 κιλά και είχε όλα τα αξεσουάρ της όταν την βρήκε ο 53χρονος συλλέκτης.

Η ηλεκτρική σκούπα ήταν σχεδιασμένη για μεγάλες κατοικίες, ξενοδοχεία και εκκλησίες, σύμφωνα με τα αρχεία των κατασκευαστών. Χρησιμοποιείτο από την επιχείρηση χαρτιού W L Coller, στο Γουόρλσεϊ, από το έτος που αγοράστηκε μέχρι και το 1980.

Έπειτα, παρέμενε για αρκετά χρόνια σε ένα ντουλάπι, μέχρι που την μετέφεραν στη μάντρα μαζί με άλλα παλιά αντικείμενα.

Ο Χάρι, διευθυντής παραγωγής στο εργοστάσιο, δήλωσε: «Βρέθηκα τυχαία κοντά στη μάντρα και είδα μια τεράστια συλλογή από παλιά αντικείμενα. Ωστόσο, τα περισσότερα ήταν σκουριασμένα και χαλασμένα. Είδα τη σκούπα και τη πήρα»

«Δεν ήθελα να βλέπω ένα τόσο παλιό μηχάνημα, ένα κομμάτι της ιστορίας, πεταμένο στη μάντρα. Θα ήθελα πολύ να μάθω το κόστος της, αλλά είναι δύσκολο να βρω πληροφορίες γι’ αυτή τη σκούπα», δήλωσε καταληκτικά.