Σε μια χώρα που τα περισσότερα παιδιά καταλήγουν στην πορνεία μια νέα πρακτική λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Αγόρια και κορίτσια κλωτσάνε, χτυπούν και ρίχνουν μπουνιές σε συνομήλικους τους για να βγάλουν λίγα χρήματα από το πλήθος που παραληρεί.

Το αρρωστημένο θέαμα κερδίζει έδαφος κυρίως στα πιο τουριστικά μέρη της Ταϊλάνδης και οι νεαροί μποξέρ ρισκάρουν κάθε στιγμή να φύγουν με σπασμένα κόκαλα, ανοιγμένο κεφάλι, ή ακόμα και νεκροί.

Ο δημιουργός ταινιών Todd Kellstein που έβγαλε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο, πήγε σε περίπου 300 αγώνες για να συγκεντρώσει υλικό για την ταινία του «Buffalo Girls» που παρουσιάζει ακριβώς αυτό το θέμα.

«Είναι τρομερό. Μιλάμε για μικρά παιδιά που χτυπούν το ένα το άλλο για χρήματα, ενώπιον των τουριστών που παρακολουθούν τους αγώνες. Πριν δω τον πρώτο αγώνα δεν ήμουν με τίποτα προετοιμασμένος για τη βιαιότητα που διεξάγεται σε καθημερινή βάση. Τα παιδιά αυτά μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι καλά εκπαιδευμένα. Η ακρίβεια των χτυπημάτων τους είναι τρομακτική και το πιο τρομακτικό απ’όλα είναι ότι συμμετέχουν στους αγώνες μποξ χωρίς κανένα προστατευτικό ούτε καν στο κεφάλι τους.

Τα παιδιά έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μη δείχνουν έλεος και να συνεχίζουν να επιτίθενται ακόμα κι όταν το άλλο παιδί έχει πέσει αναίσθητο στο έδαφος», δήλωσε ο Kellstein, ο οποίος έχει δει μπροστά στα μάτια του τουλάχιστον 20 παιδιά να έχουν πάθει διάσειση.

«Είδα ένα 11χρονο παιδί να το χτυπούν τόσο δυνατά στο νεφρό που έπεσε αναίσθητο στο πάτωμα. Η οικογένεια του μπήκε στο ρινγκ και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη στη συνέχεια κι αν επέζησε. Ήταν τρομακτικό», συμπληρώνει ο Kellstein.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι στόχος του δεν είναι να καταδικάσει τους αγώνες καθώς αποτελούν πηγή εσόδων για τουλάχιστον 30.000 παιδιά στη χώρα που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειες τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Bufallo girls» που πραγματεύεται μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή…