Τουλάχιστον πέντε ανθρώπους έχει δολοφονήσει από το Μάιο λευκός άνδρας στις ΗΠΑ, που φέρεται να στοχοποιεί ανθρώπους με μαύρο ή σκούρο δέρμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, στελέχη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου συμμετέχουν στις έρευνες των συναδέλφων τους στην πολιτεία Μίσιγκαν για τη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος έχει κάνει επιθέσεις με μαχαίρι, με σφυρί και άλλα ευκαιριακά όπλα σε μια περιοχή που εκτείνεται σε τρεις πολιτείες.

Στελέχη της αστυνομίας στην πόλη Λίσμπεργκ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, είπαν στην εφημερίδα Examiner ότι μια επίθεση που πιθανώς έκανε ο ύποπτος σε χώρο στάθμευσης την Παρασκευή ενδέχεται να καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, όπως ανέφερε και η Washington Post.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο στη Λίσμπεργκ, τρεις άνδρες με σκουρόχρωμο δέρμα δέχθηκαν επιθέσεις μέσα σε τέσσερις ημέρες τον Αύγουστο, δύο με μαχαίρι και ένας με ένα σφυρί, από ένα λευκό άγνωστων λοιπών στοιχείων.

Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες άρχισαν στην πόλη Φλιντ, στο Μίσιγκαν, όπου έχουν δεχθεί επιθέσεις τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι από τον Μάιο, περιλαμβανομένων των πέντε νεκρών.

Η εφημερίδα Detroit Free Press σημείωσε ότι όλα εκτός από τα δύο θύματα στην περιοχή ήταν μαύροι άνδρες, πολύ αδύνατοι και γηραιοί.