Μέσα σε ένα χρόνο οι «κάτοικοι» του καταυλισμού που ε΄χει στηθεί κοντά στην πόλη Λέικγουντ, μία ώρα μακριά από το Μανχάταν, σχεδόν διπλασιάστηκαν: από σαράντα έγιναν εβδομήντα.

Πολλοί από αυτούς είναι μακροχρόνια… άστεγοι, εθισμένοι ή άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Όμως οι πιο πρόσφατες «αφίξεις» είναι κυρίως άνθρωποι που έχασαν τα πάντα στην κρίση του 2008 και που τελικά βρέθηκαν έξω από το κοινωνικό «δίχτυ ασφαλείας».

Απλά δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε.

Μία από τους ενοίκους είναι η 61χρονη Marilyn Berenzweig, που δούλευε στην κλωστοϋφαντουργία. Έχασε τη δουλειά της, έμεινε άνεργος και ο άνδρας της κι έτσι κατέληξαν στην «κατασκήνωση».

Κοντά της ο 46χρονος Angelo Villanueva , επί είκοσι χρόνια εργαζόμενος στην οικοδομή. Έχασε τη δουλειά του, δεν είχε κάποιον να τον στηρίξει, αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητό του και μετά και το σπίτι του.

«Το αμερικανικό όνειρο καταρρέει για πολλούς ανθρώπους», λένε οι ένοικοι του καταυλισμού που προετοιμάζονται για την χειμωνιάτικη παγωνιά αλλά και για τις απειλές… έξωσης.

Το δάσος όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους αποτελεί κρατική περιουσία και νομικά οι ένοικοι την καταπατούν/ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το Γενάρη.

Δείτε βίντεο