Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, δημοσιοποίησε τον κατάλογο των υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησής του.

Πρόκειται για είκοσι πέντε, συνολικά, υφυπουργούς ή αναπληρωτές υπουργούς.

Οπως και οι δεκατρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μόντι (συν πέντε άνευ χαρτοφυλακίου) είναι, όλοι τους, τεχνοκράτες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αποφάσισε να διευρύνει την κυβερνητική του ομάδα και με έναν ακόμα υπουργό, τον Φιλίππο Πατρόνι Γρίφφι, που αναλαμβάνει το υπουργείο Δημόσιας διοίκησης.

Ο πρωθυπουργός Μόντι, πριν παρουσιάσει στους δημοσιογράφους την λίστα τον νέων μελών της κυβέρνησης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να λάβει το επιβεβλημένο «πράσινο φως» της Προεδρίας, αλλά και να εκθέσει στον πρόεδρο Ναπολιτάνο τις πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

Οι υφυπουργοί και ο υπουργός Δημόσιας διοίκησης, πρόκειται να ορκισθούν σήμερα το πρωί στις δέκα, τοπική ώρα, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Μεταξύ των άλλων, στην ομάδα των νέων συνεργατών του Μάριο Μόντι, συμπεριλαμβάνονται : ο πρώην εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Ιταλία, Στάφφαν Ντε Μιστούρα, η ιθύνουσα του Aspen Institute, Μάρτα Ντασσού (υφυπουργοί Εξωτερικών) και ο τριανταπετάχρονος καθηγητής των Οικονομικών του πανεπιστημίου Luiss, Μισέλ Μαρτόνε, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει, τώρα, να επικεντρωθεί στην λεπτομερή προετοιμασία της «δέσμης» οικονομικών μέτρων, που πρόκειται να παρουσιασθεί στις 5 Δεκεμβρίου.