Κατά της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro για προσβολή της ιδιωτικής ζωής τους θα προσφύγει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του ζευγαριού Ρισάρ Μαλκά ο Στρος Καν αποφάσισε να κινηθεί νομικά μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ως ζευγάρι.

Το άρθρο της Figaro μετέφερε τα λεγόμενα ενός φίκου της οικογένειας ο οποίος έλεγε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και πως η διάσημη γαλλίδα δημοσιογράφος, σύζυγος του DSK από το 1991, «δεν μπορεί να αποφύγει το θέμα του χωρισμού».

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι το άρθρο ξέφυγε από το πλαίσιο της ενημέρωσης και προχώρησε στην ηδονοβλεψία και τον εντυπωσιασμό. «Γι’ αυτό απευθύνουμε στον Τύπο μια έκκληση για υπευθυνότητα σ’ αυτή την υπόθεση, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Η Αν Σενκλέρ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσαν χθες μέσω των δικηγόρων τους, ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύν” για να «σταματήσουν ή να καταδικαστούν όλες οι παραβιάσεις του ανακριτικού απορρήτου, του τεκμηρίου της αθωότητας και της ιδιωτικής ζωής τους»