Το χαρτί με τις σημειώσεις που είχε μπροστά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην βουλή για τον ισολογισμό του δημοσίου του 2010, κατάφεραν να φωτογραφήσουν φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στα θεωρεία, πάνω από τα έδρανα.

Στο συγκεκριμένο σύντομο κείμενο, που είναι ουσιαστικά σημειώσεις αναφέρεται: 8 προδότες, ανατροπή, ψήφος. Και λίγο πιο κάτω: επισημοποίηση της παραίτησης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Λύση.

Ήταν απλώς σημειώσεις, αλλά για τους σχολιαστές αποδεικνύουν ότι ο Μπερλουσκόνι σκέφτεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, να ζητήσει λύση-και να επιδιώξει πάντως την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Απορρίπτεται, δηλαδή, κατά πως φαίνεται, η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζι Μπίντι δήλωσε ότι η αντιπολίτευση αν η κεντροδεξιά κυβέρνησης της Ρώμης, δεν παραιτηθεί, είναι πολύ πιθανό, να καταθέσει πρόταση μομφής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La 7 και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa o Μπερλουσκόνι πρόκειται να μεταβεί σε λίγο στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Πηγές της ιταλικής κεντροδεξιάς αναφέρουν ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά να αναλύσει μαζί με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο την κατάσταση.