Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι θα τους επιβληθούν κυρώσεις με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

«Να αναμένεται ότι το Κογκρέσο θα ερευνήσει την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές μας και θα επιβληθούν κυρώσεις που θα πλήξουν σκληρά τη Ρωσία, ιδίως τον Πούτιν προσωπικά», είπε ο Γκρέιαμ, από τη Ρίγα της Λετονίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μόσχα θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, συνέχισε. «Είναι πλέον καιρός να το καταλάβει η Ρωσία, φτάνει πια» είπε χαρακτηριστικά.

Στις αρχές του μήνα Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Γκρέιαμ, ζήτησαν να συσταθεί μια ειδική, διακομματική επιτροπή που θα ερευνήσει τις κυβερνοεπιθέσεις από ξένες χώρες σε βάρος των ΗΠΑ και ειδικά τις απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσουν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν διαψεύσει κατ’ επανάληψη ότι η Μόσχα επιχείρησε να επηρεάσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Η Ρωσία απείλησε σήμερα ότι θα προβεί σε αντίποινα σε βάρος των ΗΠΑ στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον της επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε νωρίτερα ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπουν στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, κουραστήκαμε με το ψέμα των Ρώσων χάκερ που λέγεται στις ΗΠΑ» από τα πλέον υψηλόβαθμα κλιμάκια, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις απειλές για νέες κυρώσεις «προβοκάτσια προερχόμενη από τον Λευκό Οίκο».