Στην έδρα της αστυνομίας του Παρισιού για μία κατ’ αντιπαράσταση εξέταση βρίσκονται ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2003.

Οι δύο πρωταγωνιστές του νέου αυτού δικαστικού επεισοδίου έφθασαν νωρίς το πρωί στην έδρα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλημάτων κατά Προσώπων.

Η 32χρονη δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν κατέθεσε μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης, μόλις εμφανίστηκαν οι πρώτες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

΄«Προϊόν φαντασίας» χαρακτήρισε τις καταγγελίες ο Ντομινίκ Στρος-Καν και παραδέχθηκε ότι πλησίασε ερωτικά την Μπανόν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το 2003.

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ έχει καταθέσει επίσης μήνυση κατά της Μπανόν για συκοφαντική δυσφήμηση. Μετά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, η αστυνομία θα έχει να επιλέξει μεταξύ της παραγραφής, της απόρριψης της μήνυσης και της παραπομπής σε ανακριτή.