Την αντίδραση του στις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης εξέφρασε υψηλόβαθμος Αλγερινός αξιωματούχος στη μεθόριο Αλγερίας-Λιβύης ο οποίος έκρινε σήμερα ότι δεν είναι πολύ πιθανό να πέρασε στην Αλγερία αυτοκινητοπομπή από τη Λιβύη που να μετέφερε ενδεχομένως τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

«Η μεθόριος στην αλγερινή θέση του Ντεμπντέμπ, στο ύψος της λιβυκής πόλης Γαντάμις, είναι ανοιχτή, αλλά μια αυτοκινητοπομπή αυτού του είδους θα εντοπιζόταν», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός της Ιλιζί, κύριας αλγερινής πόλης της περιοχής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε χθες επικαλούμενο πηγή των Λίβυων αντικαθεστωτικών ότι αυτοκινητοπομπή έξι θωρακισμένων Μερσεντές εισήλθε στην Γαντάμις από όπου πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος δεν είναι γνωστό που βρίσκεται μετά την κατάληψη της Τρίπολης στις αρχές της εβδομάδας από τους εξεγερμένους, τον συνόδευσαν ως τα σύνορα με την Αλγερία.

Ο Αλγερινός αξιωματούχος δήλωσε τηλεφωνικώς ότι δεν του φαίνεται πολύ πιθανό, αν όχι αδύνατο, μια αυτοκινητοπομπή από Mercedes να μπόρεσε να εισέλθει στην Αλγερία με μυστικό τρόπο χωρίς οι κάτοικοι της περιοχής αυτής να τη δουν.

Στο μεταξύ, ένας πρώην σωματοφύλακας του Λίβυου ηγέτη, ο συνταγματάρχης Αμπντεσαλάμ Χαλαφάλαχ Αναντάμπ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται ακόμη στην Τρίπολη ή καθ’οδόν για το Νίγηρα όπου έχει συγγενείς που μπορούν να τον προστατεύσουν.

Τις πληροφορίες αυτές δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής κανένας αξιωματούχος του Αλγερίου.