«Λοιπόν πιστεύω ότι τα σχόλιά του είναι γελοία». Με αυτή τη φράση ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού, δίνοντας ουσιαστικά απάντηση στην πρόσφατη δέσμευση του επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν ότι δεν θα δώσει διαταγή στους άντρες του να προχωρήσουν στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.
Αναφερόμενος στο θέμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην εκπομπή «Fox & Friends» στην συνέχεια τόνισε : «Εννοώ, ότι αυτοί κόβουν κεφάλια, πνίγουν ανθρώπους μέσα σε κλουβιά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εικονικό πνιγμό και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μεταξύ άλλων άφησε να υπονοηθεί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν ακριβώς επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν με έναν «ισχυρό» τρόπο.

«Παίζουμε σε διαφορετικά πεδία και έχουμε τεράστια προβλήματα με τον ISIS, τον οποίο δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Και ο λόγος που δεν μπορούμε να τους νικήσουμε είναι επειδή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυναμικές τακτικές, είτε επειδή είναι το ένα ζήτημα είτε το άλλο» ανέφερε ο κ. Τραμπ, και συνέχισε: «Οπότε πιστεύω ότι το σχόλιό του είναι γελοίο. Μπορείτε να φανταστείτε αυτούς τους άντρες του ISIS να κάθονται, να τρώνε και να συζητούν για αυτή την χώρα που δεν επιτρέπει τον εικονικό πνιγμό ενώ αυτοί έχουν μόλις κόψει 50 κεφάλια;»
Ο επικεφαλής της CIA είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να «υιοθετήσει» το συγκεκριμένο βασανιστήριο ακόμα και εάν του το ζητούσε προσωπικά κάποιος μελλοντικός πρόεδρος της χώρας.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NBC News, ο κ. Μπρέναν δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν σκοπεύει να κάνει δεκτά τα αιτήματα για αναβίωση τακτικών και τεχνικών που έχουν καταργηθεί μόνο και μόνο γιατί η CIA πρέπει να επιβιώσει.