Έξι δισ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει η διαφθορά στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας

Η οικονομική ζημία αγγίζει τα 23,6 δισ. ευρώ μαζί με τις σπατάλες


ΚΟΣΜΟΣ
15:02
06/04/2016
Έξι δισ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει η διαφθορά στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας
1
loading

Η διαφθορά «κλέβει» κάθε χρόνο 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας. Η έρευνα βασίσθηκε στην συνεργασία 151 διευθυντικών στελεχών του ιταλικού συστήματος υγείας. Παράλληλα, στοιχεία της κυβέρνησης της Ρώμης τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica, αποδεικνύουν ότι η διαφθορά, η αναποτελεσματική οργάνωση και συνολικά οι σπατάλες αφαιρούν κάθε χρόνο από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους της δημόσιας περίθαλψης 23,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το σύστημα υγείας μας έχει γίνει αντικείμενο επιδρομών κάθε λογής ανθρώπων που ζουν στην παρανομία. Και σε περίοδο κρίσης είναι ένας τομέας που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Ραφαέλε Καντόνε, ειδικός επίτροπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος ορίσθηκε από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

«Υπάρχει σίγουρα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, τόσο σε ό,τι αφορά τις σπατάλες, όσο και τη σειρά των σκανδάλων που συνδέονται με την διαφθορά», πρόσθεσε ο Καντόνε.

Είναι ενδεικτικό καταγγελίες πολιτών στην περιοχή του Σαλέρνο, στον ιταλικό Νότο, έφεραν χθες στο φως νέο σκάνδαλο: για να μπορέσουν να υποβληθούν σε εξετάσεις χωρίς να περιμένουν επί σειρά μηνών, ασθενείς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, αναγκάζονταν να «λαδώνουν» γιατρούς της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρούτζι Ντ΄Αραγκόνα.

Ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας της Ρώμης πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα ελέγχους σε όλα τα κατά τόπους ιατρεία του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας για να εξακριβώσουν αν όντως εφαρμόζονται αυστηρά νέα μέτρα και έλεγχοι για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar apelpismenos

    ποιοι ιταλοι αυτοι ειναι ερασιτεχνες,ας περασουν απο ελλαδισταν που σε τραβανε αξονικες για καλυτερη διαγνωση την μια πισω απο την αλλη,που σε
    τραβουν 90 χρονων για το καλο σου σε χειρουργειο και τοσα αλλα!αναρωτηθηκατε πως θα δουλευαν τα νοσοκομεια ειδικα οι χειρουργικες κλινικες
    αν δεν επεφτε το φακελλακι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει