«Ο Ζίκα δεν απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ «σήκωσε τα μανίκια» και μάχεται κατά του ιού


ΚΟΣΜΟΣ
1:49
14/02/2016
«Ο Ζίκα δεν απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες»
loading

Με σκοπό την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ιό Ζίκα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ «σήκωσε τα μανίκια».

Σχεδόν 220.000 στρατιώτες ξεκίνησαν τη μεγάλη επιχείρηση, από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να επισκεφθούν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και να ενημερώσουν τον κόσμο με ποιον τρόπο μπορούν να καταπολεμήσουν τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.

«Η κατάσταση αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες» που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο, διαβεβαίωσε η Ρουσέφ. «Είμαστε βέβαιοι πως όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες, θα έχουν καταγράψει σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά την εξολόθρευση των κουνουπιών», συνέχισε.

Ντυμένη με ένα λευκό μπλουζάκι με το σλόγκαν «Μηδέν Ζίκα», η πρόεδρος έδωσε το παράδειγμα σε μια συνοικία του Ρίο, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης, Εντουάρντο Πάες και ακολουθούμενη από δεκάδες δημοσιογράφους. Η Ρουσέφ επισκέφθηκε οικογένειες, έριξε η ίδια στο πόσιμο νερό το φάρμακο που εξοντώνει τις προνύμφες και τράβηξε φωτογραφίες με νεαρές μητέρες και τα παιδιά τους.

Η πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η προσβολή από τον ιό που μεταφέρουν τα κουνούπια είναι «πολύ επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες» γιατί μπορεί να προκαλέσει γενετικές δυσμορφίες, κυρίως μικροκεφαλία. «Ο πόλεμος εξαρτάται από εμάς», είπε καλώντας όλους τους Βραζιλιάνους να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση του κουνουπιού, που έχει αναχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Πολλοί υπουργοί άλλωστε σήμερα συμμετείχαν στην εκστρατεία αυτή σε διάφορες πόλεις, όπως το Σαλβαδόρ, το Ρεσίφε, την Κουριτίμπα και το Πόρτο Αλέγκρε. Και στις 26 Πολιτείες της Βραζιλίας, τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων μοίρασαν φυλλάδια με το σύνθημα: «Ένα κουνούπι δεν είναι πιο ισχυρό απ' όλη τη χώρα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει