Τουλάχιστον 12 παιδιά μιας σχολικής τάξης έχασαν τη ζωή τους από βόμβες που φέρεται ότι ερρίφθησαν από ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα. Ο βομβαρδισμός έγινε σε πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιδρομή σημειώθηκε στην πόλη Ιντζάρα, περίπου 15 χλμ. δυτικά της πόλης Χαλέπι. Σκοτώθηκε επίσης μία δασκάλα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, ανέφερε η οργάνωση.

Πλάνα που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δείχνουν μια αίθουσα διδασκαλίας με κατεστραμμένα θρανία και ματωμένα βιβλία στο πάτωμα. Η αυθεντικότητα των πλάνων αυτών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδραση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα, από την οποία ζήτησε το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσει έκκληση του γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων, είπε: «Η Ρωσία δεν πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον αμάχων».

Στη Γενεύη, εκπρόσωπος του ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, δήλωσε ότι διερευνώνται οι πληροφορίες για την αεροπορική επιδρομή.