Τη στιγμή που για τους περισσότερους το μπάνιο είναι μια καθημερινή πράξη ρουτίνας για την συνέχιση της προσωπικής υγιεινής, για άλλους αποτελεί κάτι πραγματικά ξένο. Ο χημικός μηχανικός Dave Whitlock, δηλώνει ότι έχει να μπει κάτω από το νερό, τουλάχιστον 12 χρόνια και αντ΄αυτού θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να αποκαταστήσουμε τη μικροχλωρίδα του δέρματος και συγκεκριμένα τα καλά βακτήρια που ζουν και αναπαράγονται επάνω σε αυτό.

«Κανείς δεν έχει πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές που να περιλαμβάνουν ανθρώπους που κάνουν μπάνιο καθημερινά, οπότε ποια βάση έχει η πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο αποτελεί υγιεινή πρακτική;», λέει ο μηχανικός και απόφοιτος του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν έχει πλυθεί εδώ και 12 χρόνια και πως έχει ιδρύσει την εταιρεία AOBiome με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης που στόχο έχει την επαναφορά της… βρωμιάς στη ζωή μας. Αποκήρυξε το σαπούνι και πλένεται ψεκάζοντας τον εαυτό του με ένα ζωντανό βακτήριο, ένα προϊόν που δημιούργησε η εταιρία του (Το σπρέι για αυτούς που ενδιαφέρονται, είναι το Mother Dirt).

«Στον σημερινό μοντέρνο κόσμο, με την άνοδο των προβιοτικών, τα DIY καλλυντικά και άλλα προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς σημαίνει να ζεις υγιεινά και ένα έχεις ένα υγιεινό δέρμα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Κατά την AOBiome, δεν έχουμε αρκετά βακτήρια στην επιδερμίδα μας και οι άνθρωποι τα απομακρύνουν με τα συμβατικά προϊόντα, υποστηρίζοντας  ότι τα ζωντανά βακτήρια είναι ωφέλιμα για την υγεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Whitlock μυρίζει μια χαρά και η όψη της επιδερμίδας του είναι εξαιρετικά υγιή.