Από χθες Δευτέρα ξεκίνησαν και πάλι οι εβδομαδιαίες διαδηλώσεις του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA (Κίνημα των Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) στη Δρέσδη, με τη συμμετοχή 10.000 ανθρώπων.

Από τις 7 Σεπτεμβρίου το PEGIDA θα έχει εβδομαδιαία παρουσία στη Δρέσδη, έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο συγκεντρώσεις του πραγματοποιούνταν εναλλάξ στη Λειψία και τη Δρέσδη. Το αντιισλαμικό κίνημα θέλει να εντείνει τις δραστηριότητές του στην πόλη και αναμένει αυξημένη συμμετοχή στις διαδηλώσεις του πριν από την έλευση του χειμώνα.

Τη χθεσινή συγκέντρωση άνοιξε ο Λουτς Μπάχμαν, ηγέτης του PEGIDA, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην «ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση» και στην αποτυχημένη πολιτική του Βερολίνου.

Ο Μπάχμαν διερωτήθηκε πόσοι πραγματικά από τους Σύρους που ζητούν άσυλο στη Γερμανία είναι πραγματικά Σύροι, καθώς, όπως επεσήμανε είναι γνωστό ότι στέλνονται στη Γερμανία πλαστά διαβατήρια με το ταχυδρομείο.

Οι κυβερνώντες στο Βερολίνο κλείνουν τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο, τόνισε ο Μπάχμαν.

Στην πορεία που ακολούθησε μετά την ομιλία του Μπάχμαν συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη συνέχεια το πλήθος συγκεντρώθηκε και πάλι στη Νόιμαρκτ όπου τους απηύθυνε λόγο η Τατιάνα Φέστερλινγκ, που ήταν υποψήφια του PEGIDA για τη δημαρχία της Δρέσδης.

«Θέλετε ένα κράτος αιτούντων άσυλο;», ρώτησε τους παριστάμενους η Φέστερλινγκ.

«Οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες» έχουν αναχθεί «σε αγίους» στη Γερμανία, πρόσθεσε και ήδη από την άφιξή τους γίνονται δεκτοί «με σχεδόν θρησκευτικές χειρονομίες», κατήγγειλε η ίδια.

Τέλος, ο Μπάχμαν τόνισε ότι πλέον θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις στη Δρέσδη και τη Λειψία και ζήτησε να υπάρξει υποστήριξη προς το PEGIDA και στα κρατίδια της δυτικής Γερμανίας.

«Η μοναδική ευκαιρία να τερματίσουμε αυτή η τρέλα» της μαζικής εισροής μεταναστών στη Γερμανία είναι να βγούμε στον δρόμο, τόνισε.