Για τέταρτη φορά από το 2007 που εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας ο Νικολά Σαρκοζί θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου με βασικό θέμα «το Μεγάλο Δάνειο και οι επενδύσεις του μέλλοντος».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να εξηγήσει, για 20 περίπου λεπτά, τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει «να οικοδομήσει τη Γαλλία του αύριο», μέσω των επενδύσεων που δρομολογούνται χάρις στο Μεγάλο Δάνειο των 35 δισ. που αποφασίσθηκε πριν από δύο χρόνια. Η συνέντευξη προβλέπεται να έχει τεχνικό χαρακτήρα, με πολιτικές, όμως, επιπτώσεις λόγω της γενικότερης συγκυρίας σε ευρωπαϊκό αλλά και εσωτερικό επίπεδο.

Ο Σαρκοζί δεν θα μπορέσει να αποφύγει ερωτήματα γύρω από την Ευρώπη, την ελληνική κρίση και πιο συγκεκριμένα για τις επανεπενδύσεις των ελληνικών ομολόγων από τις γαλλικές τράπεζες. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί από χθες το γαλλικό τύπο. Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας Λε Φιγκαρό, οι γαλλικές τράπεζες πρόκειται να επανεπενδύσουν το 70% των ομολόγων, που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη Τύπου και να απασχολήσει τα ΜΜΕ, την παραμονή της αναμενόμενης ανακοίνωσης της Μαρτίν Ομπρί για την υποψηφιότητά της στις προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Η 28η Ιουνίου έχει προ πολλού καθορισθεί ως η επίσημη ημερομηνία έναρξης των ανακοινώσεων των υποψηφιοτήτων στο PS.