Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν είχε αναφερθεί στα τέλη Απριλίου, μιλώντας με δημοσιογράφους της εφημερίδας «Λιμπερασιόν», στη σχέση του με τις γυναίκες ως ένα από τα αδύνατα σημεία μιας υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Η «Λιμπερασιόν» γράφει πως δημοσιογράφοι της συναντήθηκαν στις 28 Απριλίου στο Παρίσι με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου του Μανχάταν.

Ερωτηθείς τότε από τους δημοσιογράφους για τα μειονεκτήματα μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του το 2012, ο Στρος-Καν είχε απαντήσει: «το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη μου», αναφέρει η αριστερή εφημερίδα.

«Ναι, μου αρέσουν οι γυναίκες … και λοιπόν; (…) Εδώ και χρόνια μιλούν για φωτογραφίες από γιγάντιες παρτούζες, όμως δεν έχω δει να βγαίνει τίποτε … Ε, λοιπόν ας τις δείξουν!», είχε προσθέσει, σύμφωνα με τη «Λιμπερασιόν».

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε επίσης, κατά την ανεπίσημη αυτή συνομιλία, φανταστεί το σενάριο μιας σκευωρίας, και είχε μιλήσει για «μια γυναίκα που βιάζεται σ’ ένα πάρκινγκ, στην οποία υπόσχονται 500.000 ή ένα εκατομμύριο ευρώ για να επινοήσει μια τέτοια ιστορία» για τον ίδιο.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ