Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι κατηγόρησε τη Δύση για «έλλειψη συμπαράστασης», στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» στην οποία έχει «εμπλακεί».

Σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται σε Γαλλική εφημερίδα σήμερα, ο Καντάφι δηλώνει: «Εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι κανένας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι μία μάχη κατά της τρομοκρατίας. Οι δικές μας υπηρεσίες συνεργάστηκαν με τη Δύση. Σας έχουμε βοηθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Γιατί, λοιπόν, τώρα που πολεμάμε εμείς την τρομοκρατία μέσα στην ίδια μας τη χώρα, τη Λιβύη, κανένας δεν μας βοηθάει, σε αντάλλαγμα;».
Ο Λίβυος ηγέτης, που παραχώρησε τη συνέντευξη, στο αρχηγείο του στην Τρίπολη, προειδοποίησε ότι ο ιερός πόλεμος των φανατικών Ισλαμιστών θα επεκταθεί στη Μεσόγειο, αν η επανάσταση στη Λιβύη στεφθεί με επιτυχία.

«Θα δείτε τον Ισλαμικό ιερό πόλεμο μπροστά σας στη Μεσόγειο» προειδοποιεί ο Καντάφι και… φέρνει στη συζήτηση και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Οι άνθρωποι του Μπιν Λάντεν θα επιβάλουν την καταβολή λύτρων σε στεριά και θάλασσα. Θα επιστρέψουμε στις εποχές του Κοκκινογένη, των πειρατών, των Οθωμανών, που επέβαλαν φόρο σε κάθε πλοίο».

Ο Καντάφι, αφού διαφήμισε τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του στο εσωτερικό της Λιβύης, προειδοποίησε την Ευρώπη ότι θα αντιμετωπίσει μία πρωτοφανή εισροή λαθρομεταναστών στις ακτές της, αν τελικά οι εχθροί του τον νικήσουν.