Εν μέσω της κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε μονομερώς από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στη διάρκεια της νύκτας.

«Η εχθρική τακτική αεροπορία έριξε τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στην περιφέρεια του Σούμι», ανακοινώθηκε από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σε χωριστό μήνυμα που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα, η ίδια πηγή διευκρίνισε ωστόσο ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «δεν καταγράφηκαν πυρά πυραύλων ούτε χρήση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ουκρανικό εναέριο χώρο».

Η εκεχειρία που υποσχέθηκε η Μόσχα συμπίπτει με τις τελετές για την 80ή επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας – το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα θέατρα μαχών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδέχεται στη Μόσχα τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και άλλους περίπου είκοσι ξένους ηγέτες. Ο κ. Πούτιν και προσκεκλημένοι του αναμένεται να παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία αύριο Παρασκευή 9η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ