Ένας νεαρός άνδρας επιχείρησε σήμερα να αυτοπυρποληθεί στα ανατολικά της Αλγερίας διαμαρτυρόμενος κατά της περιφρόνησης με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες από την αστυνομία.

Ο ηλικίας 25 ετών Αλγερινός με καταγωγή από την πόλη Χρέα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από έναν άλλο συμπολίτη του και του έκανε αγωγή η οποία όμως όπως ισχυρίζεται «έμεινε στα χαρτιά» λόγω της αδιαφορίας των αστυνομικών αρχών που δεν ενήργησαν για την προώθησή της στις δικαστικές αρχές.

Απελπισμένος από την περιφρόνηση των αστυνομικών στο αίτημά του αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί. Σώθηκε μετά από την επέμβαση αστυνομικών που έσβησαν τη φωτιά στα ρούχα του.

Ο 25χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο της πόλης και η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Πολλοί είναι οι Αλγερινοί που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να καούν ζωντανοί, για διάφορους λόγους μιμούμενοι το νεαρό Τυνήσιο που έκανε το ίδιο με αφορμή τον οποίο ξεκίνησε όλη η εξέγερση με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τυνήσιου προέδρου.

Τρεις Αλγερινοί υπέκυψαν στα εγκαύματα που τους προκάλεσε η φωτιά ενώ αρκετοί άλλοι μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών κατάφεραν να επιβιώσουν.