Άγνωστοι που οι αρχές θεωρούν ότι είναι αυτονομιστές αντάρτες έκαναν έφοδο σε στρατόπεδο στη νότια επαρχία Ναρατιβάτ της Ταϊλάνδης, στη διάρκεια της οποίας σκότωσαν έξι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις, ανέφεραν πηγές του επιτελείου σήμερα.

Πάνω από 20 ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο στρατόπεδο, στην περιοχή Ράνγκε, 730 χλμ. νότια της Μπανγκόκ, αργά την Τετάρτη, ενώ οι στρατιώτες ετοιμάζονταν για το δείπνο, σύμφωνα με το συνταγματάρχη Μπάνποτ Φουπιάν, εκπρόσωπο της Τέταρτης Στρατιάς.

Η επιδρομή κόστισε τη ζωή έξι στρατιωτών, ενώ τραυματίσθηκαν έξι άλλοι, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο το συνταγματάρχη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για «τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες νεκρούς και επτά τραυματίες», επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο. Κατά το στρατιωτικό οι αντάρτες, που πιστεύεται ότι είναι μουσουλμάνοι αυτονομιστές, κατάφεραν να «αιφνιδιάσουν» τους στρατιώτες και να διαφύγουν χωρίς να υποστούν απώλειες ή τραυματισμούς.

Ο στρατός έστειλε τουλάχιστον 2.000 άνδρες να καταδιώξουν τους αντάρτες σήμερα το πρωί.

Το στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από ένα χιλιόμετρο από το χωριό Χάι Λονγκ, όπου αντάρτες είχαν επιτεθεί σε οπλαποθήκη του στρατού τον Ιανουάριο του 2004, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και αποσπώντας περίπου 350 ημιαυτόματα τουφέκια. Η επιδρομή εκείνη είχε θεωρηθεί σημείο καμπής για το αυτονομιστικό κίνημα στο λεγόμενο «βαθύ νότο» της Ταϊλάνδης, που συναποτελούν οι επαρχίες Πατάνι, Ναρατιβάτ και Γιάλα.

Τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια βίας στον πόλεμο χαμηλής έντασης στην περιοχή έχουν στοιχίσει πάνω από 4.400 ζωές τα τελευταία επτά χρόνια.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα υποστήριζε ότι σημειώνει «πρόοδο» στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την ειρήνη στην περιοχή.

Στην περιοχή δρουν περίπου 60.000 στρατιώτες και αστυνομικοί.