Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη το Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς 43 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στον αέρα μετά την κατάρρευση υποστηρικτικού πυλώνα την Παρασκευή.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλώβησης έχοντας σώσει ως τώρα 128 επιβαίνοντες, ενώ υπήρχε και ένας άνθρωπος που έχασε τη ζωή του.

Το δυστύχημα συνέβη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,το απόγευμα της Παρασκευής (13.04.2024), όταν καμπίνα του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και οι επιβάτες της να πέσουν στο κενό.

Οι επιχειρήσεις για τη διάσωση των εγκλωβισμένων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (AFAD) της Τουρκίας, Οκέι Μέμις, δήλωσε ότι «128 πολίτες σε 16 βαγόνια διασώθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η διάσωση άλλων 43 σε οκτώ εναπομείναντες λοβούς είναι σε εξέλιξη».

Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα, ενώ ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων που περιλαμβάνει μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς και εμπειρογνώμονες υγείας και ασφάλειας για να καθορίσει τα αίτια του συμβάντος.