Ένας Αυστραλός κατηγορείται για τη δολοφονία μιας γυναίκας που εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από το σπίτι της πριν από έναν μήνα. Η Σαμάνθα Μέρφι δεν έχει εμφανιστεί από τότε που βγήκε από το σπίτι της στο Μπαλαράτ της Βικτώριας για τρέξιμο στις 4 Φεβρουαρίου. Η εξαφάνισή της οδήγησε σε μια τεράστια έρευνα, αλλά η Αστυνομία δεν έχει ακόμη βρει κανένα ίχνος της 51χρονης μητέρας τριών παιδιών.

Ένας 22χρονος συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στο Μπαλαράτ, περίπου 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης. Δεν έχει ακόμη απολογηθεί.

Την Πέμπτη η Αστυνομία δήλωσε ότι επιτέθηκε σκόπιμα στη Μέρφι την ημέρα της εξαφάνισής της σε μια περιοχή με θάμνους όπου ήταν γνωστό ότι ασκούνταν, κοντά στο σπίτι της, σύμφωνα με το BBC.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Βικτώριας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος δεν είχε αποκαλύψει την τοποθεσία του πτώματος της Μέρφι και ότι οι ντετέκτιβ δεν πιστεύουν ότι ήταν γνωστός της. Μίλησε επίσης για «τραγική κατάληξη» για την οικογένειά της.

Λίγο πριν εξαφανιστεί, η Μέρφι εθεάθη από κάμερες ασφαλείας στην είσοδό της φορώντας ένα καφετί μπλουζάκι και μαύρο κολάν.

Αφού δεν επέστρεψε εκείνο το απόγευμα, οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν κοντινές περιοχές και να εξετάζουν χιλιάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Το τηλέφωνο, το ρολόι Apple και τα ακουστικά της -τα οποία είχε μαζί της εκείνη την ώρα- δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Η Αστυνομία ευχαρίστησε την Πέμπτη την τοπική κοινωνία για τη βοήθειά της στην υπόθεση. «Γνωρίζω ότι η εξαφάνιση της Σαμάνθα είχε βαθύ αντίκτυπο στην κοινότητα του Μπαλαράτ», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής, Μαρκ Χατ.

Σε μια έκκληση προς τους πολίτες τον περασμένο μήνα, η οικογένεια της Μέρφι την περιέγραψε ως ισχυρή γυναίκα που θα ήταν αποφασισμένη να επιστρέψει στο σπίτι της.

«Μαμά, σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις. Σε χρειαζόμαστε στο σπίτι μαζί μας. Σε παρακαλώ, γύρνα σύντομα στο σπίτι», δήλωσε η κόρη της, Τζες Μέρφι.

Η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι ήταν απίθανο η Μέρφι να είναι ακόμη ζωντανή.