Πολλοί ονειρεύονται να έχουν πατέρα δισεκατομμυριούχο. Ο Πιτ Μπάλμερ, πάντως, ένας από τους τρεις γιους του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ομολογεί ότι το να έχει δισεκατομμυριούχο μπαμπά ήταν κάτι που τον έκανε να νιώθει άβολα για πολλά χρόνια.

Ο 29χρονος, κωμικός σε stand-up παραστάσεις, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο podcast «Cash Cuties». Ο πατέρας του διετέλεσε CEO της Microsoft από το 2000 έως το 2014 και διαθέτει σήμερα περιουσία 121 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

O Πιτ Μπάλμερ περιγράφει μια παιδική ζωή γεμάτη προνόμια. Θυμήθηκε να επισκέπτεται το Άγαλμα της Ελευθερίας με την οικογένειά του και να τρώει ένα «ωραίο μεσημεριανό γεύμα» σε μια ιδιωτική, απομονωμένη μεριά, που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την τεράστια ουρά επισκεπτών, που περίμεναν για να παραγγείλουν φαγητό.

«Όταν είσαι δισεκατομμυριούχος, όλοι θα κάνουν τα πάντα για να σε εξυπηρετήσουν», λέει.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής χωρίς να το θέλει. Όταν πήγαινε γυμνάσιο, λέει, οι συμπαίκτες του σε έναν αθλητικό αγώνα του φώναζαν πως «η Apple είναι καλύτερη».

Σε έναν άλλο αγώνα μπάσκετ, κάποιος από την ομάδα του ανέφερε τον πατέρα του, προσθέτοντας: «Θα σκότωνα, για να είμαι στη θέση σου».

Ακόμα και όταν ενηλικιώθηκε, συνέχισε να νιώθει άβολα για την πλούσια οικογένειά του, για αυτό και όταν ξεκίνησε τη stand up κωμωδία, σαν φοιτητής, χρησιμοποιούσε το όνομα Πιτ Μπρόνσον (Pete Bronson).

Η οικογενειακή περιουσία

Φυσικά, τα λεφτά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του ήταν ήδη πρόεδρος της Microsoft, ενώ προήχθη σε CEO όταν ο Πιτ ήταν 9 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια, πήγαινε διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς με την οικογένειά του και έπεισε τον πατέρα του να αγοράσει την ομάδα μπάσκετ LA Clippers.

Steve Ballmer

Ο παππούς του τού χάρισε ένα «καλό ποσοστό» στη Microsoft, το οποίο μέχρι να γίνει 25 ετών αντιστοιχούσε σε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Όπως λέει ο ίδιος, σύμφωνα με το «Business Insider», η μητέρα του μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Όρεγκον και ο πατέρας του σε ένα σπίτι της μεσαίας τάξης και του έμαθαν ότι το χρήμα πρέπει να ξοδεύεται σοφά.

Ως παιδί έπαιρνε χαρτζιλίκι 10 δολαρίων την εβδομάδα και λίγο μεγαλύτερος οδηγούσε το παλιό αυτοκίνητο του πατέρα του, ένα Lincoln Town του 1998.

Σήμερα, παραδέχεται ότι ξοδεύει χρήματα σε «ανόητες, ανεύθυνες» δαπάνες, που όμως του εξασφαλίζουν μια ευκολία και του εξοικονομούν χρόνο, όπως σε μετακινήσεις με Uber και ηλεκτρονικές παραγγελίες, ενώ, κυρίως, χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να στηρίξει την καριέρα του στη stand up comedy.

«Δεν θέλω ο κόσμος να βλέπει το αυτοκίνητό μου και να σκέφτεται “αυτός έχει χρήματα”», λέει ο Μπάλμερ, τονίζοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν κάποιες πόρτες, που δεν ανοίγουν απλά επειδή έχει το προνόμιο του να είναι γιος δισεκατομμυριούχου.

Κάποια φορά, εξομολογείται, προσπάθησε να προσεγγίσει μια γυναίκα στο Λας Βέγκας, λέγοντάς της ότι ο πατέρας του είναι ο CEO της Microsoft. «Πρέπει να βρεις καλύτερη ατάκα», του είπε εκείνη και απομακρύνθηκε.