Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Μαριάνα Μπουντάνοβα, σύζυγος του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, Κίριλο Μπουντάνοφ, καθώς υπέστη δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters έγιναν αναλύσεις και έδειξαν πως η Μπουντάνοβα είχε στον οργανισμό της ίχνη βαρέων μετάλλων που «δεν χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή ή σε στρατιωτικές υποθέσεις». «Η παρουσία τους μπορεί να αποτελεί ένδειξη εσκεμμένης απόπειρας δηλητηρίασης», ανέφερε πηγή στην υπηρεσία Πληροφοριών την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Babel.

«Κατά πάσα πιθανότητα», το δηλητήριο χορηγήθηκε «με την τροφή», πρόσθεσε πηγή στις δυνάμεις της τάξης, την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda.

«Δεν αισθανόταν καλά, έτσι έγιναν (ιατρικές) αναλύσεις και έδειξαν δηλητηρίαση», ανέφερε η ιστοσελίδα, σημειώνοντας ότι η Μπουντάνοβα αισθάνεται καλύτερα και ολοκλήρωσε «την πρώτη φάση της θεραπείας».

Σημειώνεται, ότι ο Κίριλο Μπουντάνοφ ηγείται της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στο υπουργείο Άμυνας από το 2020. Η υπηρεσία αυτή θεωρείται υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις σε βάρος της Ρωσίας από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν ειδικά τον Μπουντάνοφ και την υπηρεσία του ότι οργάνωσαν τον Οκτώβριο του 2022 σημαντική επίθεση κατά της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα, με τη Ρωσία.

Δύο μήνες νωρίτερα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε ότι ο Μπουντάνοφ είχε στοχοποιηθεί από «περισσότερες από δέκα» επιθέσεις κατά της ζωής του.