Το Ισραήλ προετοιμάστηκε κατάλληλα για να υποδεχτεί τους ομήρους που θα απελευθερώσει η Χαμάς μετά τη σχετική συμφωνία για σύντομη κατάπαυση του πυρός, με τον IDF να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τονίζουν πως «στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο IDF δημιούργησε σημεία υποδοχής, όπου θα παρέχεται ιατρικός φάκελος εάν απαιτείται και συνοδεία. Στη συνέχεια, οι όμηροι θα μεταβούν στα νοσοκομεία όπου θα συναντήσουν τις οικογένειές τους».

«Με όλες τις επιτυχίες που έχουμε γνωρίσει στην πορεία, σήμερα βλέπουμε φως στο τούνελ», είπε σχετικά αντισυνταγματάρχης και διοικητής της μοίρας 118, προσθέτοντας ότι «έχουμε το μεγάλο προνόμιο να είμαστε εδώ αυτή τη σημαντική στιγμή. Το κάνουμε όλοι μαζί».

Εκπρόσωπος του IDF ζήτησε από τον κόσμο «να επιδείξει υπομονή και ευαισθησία και να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή των ομήρων και των οικογενειών τους. Θα πρέπει κανείς να εμμείνει στις ανακοινώσεις και τις ενημερώσεις μόνο από επίσημες πηγές και να αποφύγει τη διάδοση μη επαληθευμένων πληροφοριών».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις προετοιμασίες που έχουν γίνει: