Άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος έθεσε στο στόχαστρο αυτοκινητοπομπή φορτηγών που είχε σταθμεύσει στη συριακή πλευρά των συνόρων με το Ιράκ, χθες, Κυριακή, το βράδυ, όπως δήλωσε σήμερα Ιρακινός συνοριακός αξιωματούχος. Πολλαπλά αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε ένα τμήμα της αποτελούμενης από δέκα φορτηγά αυτοκινητοπομπής, που είχε χρησιμοποιήσει το συνοριακό πέρασμα Κάιμ από το Ιράκ προκειμένου να εισέλθει στη Συρία το Σάββατο, δήλωσε ο συνοριακός αξιωματούχος.

Το συνοριακό πέρασμα βρίσκεται κοντά στη συριακή πόλη Αμπού Καμάλ, γνωστή επίσης ως Αλ Μπουκάμαλ, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα την Παρασκευή εναντίον δύο εγκαταστάσεων που, όπως είπε, είχαν χρησιμοποιηθεί από το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και οργανώσεις που υποστηρίζει. Τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση σε σειρά επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία, ανέφερε το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δύο ιρακινές παραστρατιωτικές πηγές δήλωσαν επίσης σήμερα πως αεροπορικά πλήγματα από άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος την Κυριακή έπληξαν ένα κτίριο που χρησιμοποιούσε η παραστρατιωτική οργάνωση κοντά στο Αμπού Καμάλ. Το κτίριο που επλήγη από την επίθεση εκκενώθηκε από τους μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης το Σάββατο και δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, δήλωσαν οι πηγές. Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις επιθέσεις.