Περίπου 500 φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της μετριοπαθούς ισλαμιστικής κυβέρνησης στην Τουρκία συγκρούστηκαν στην Άγκυρα με δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πανεπιστημιούπολης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής συγκρούσθηκαν με εκατοντάδες άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πορεία των φοιτητών προς την έδρα του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προκειμένου να αποκρούσει τους φοιτητές, οι οποίοι σήκωναν μία τεράστια επιγραφή με το σύνθημα «Εξέγερση». Οι διαδηλωτές απάντησαν στην αστυνομική βία εκτοξεύοντας πέτρες.

Τουλάχιστον ένα άτομο, πιο συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η φοιτητική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε μετά την βίαιη καταστολή από την αστυνομία ανάλογων εκδηλώσεων κατά της πολιτικής του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από τον Τύπο για τη βαναυσότητα των οργάνων της τάξης. Ο Ερντογάν είχε υπερασπιστεί τους αστυνομικούς, κατηγορώντας τους φοιτητές πως έχουν δεσμούς με παράνομες οργανώσεις.