Σοβαρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τη στιγμή που ο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, το Ισραήλ, ανακοίνωσε τον πόλεμο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, ο Τζο Μπάιντεν μαζί με μπάντα έκανε μπάρμπεκιου στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την New York Post, το γεγονός που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, αποκάλυψε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Sen. Josh Hawley, με ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Επίσης, ο δημοσιογράφος Simon Ateba, που εργάζεται για τον Λευκό Οίκο, επιβεβαίωσε την είδηση και έκανε ανάρτηση στο Χ, γράφοντας πως «την ώρα που ο κόσμος καίγεται, ακούγεται δυνατή μουσική από τον Λευκό Οίκο, όπου ο Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν απολαμβάνουν μπάρμπεκιου με καλεσμένους το προσωπικό τους και τις οικογένειες τους», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Έπειτα, σημείωσε ότι το απόγευμα της Κυριακής (8/10) είχε προγραμματιστεί μπάρμπεκιου ως φόρος τιμής στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, το οποίο δεν ακυρώθηκε, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ που είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ -ειδικά στη περιοχή της Μέσης Ανατολής- είχε δεχτεί χτύπημα «ανάλογο με εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος και η σύζυγος του έδωσαν το «παρών» και διασκέδασαν μέχρι το βράδυ, τη στιγμή που η Γάζα φλέγονταν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Έκτοτε, έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αφού ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε από το μπάρμπεκιου, πως η χώρα του θα βοηθήσει το Ισραήλ, ενώ φέρεται να έδωσε εκείνος το «πράσινο φως» για την αποστολή αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο.