Για ένα αποτρόπαιο έγκλημα κατηγορείται ένα ζευγάρι από το Οχάιο των ΗΠΑ. Μετά από διεθνή έρευνα για έναν ειδικό σε κροκόδειλους, ο οποίος βίαζε και ακρωτηρίαζε κατοικίδια ζώα μπροστά σε κάμερα στην Αυστραλία, οι Αρχές έφτασαν στο να συλλάβουν και να απαγγείλουν κατηγορίες στο ζεύγος για βασανισμό σκύλων.

Ο 25χρονος Lucas Russell VanWoert και η 32χρονη σύζυγός του Heather Marie VanWoert, συνελήφθησαν έπειτα από έφοδο στο σπίτι τους στο Οχάιο, τον Σεπτέμβριο του 2022 και τους απαγγέλθηκαν μια σειρά από κατηγορίες σχετικά με την κακοποίηση ζώων. Οι συλλήψεις τους έγιναν μετά από κοινή έρευνα των αρχών των ΗΠΑ και της Αυστραλίας για τον εντοπισμό των υπευθύνων για τη δημιουργία ενός ενοχλητικού βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο Telegram και σε ιστοσελίδες κακοποίησης τον Μάρτιο του 2022.

Το βίντεο είχε δημιουργηθεί από τον Βρετανοαυστραλό ζωολόγο και ακαδημαϊκό, Adam Britton, ο οποίος συνελήφθη στο Ντάργουιν της Αυστραλίας ένα μήνα αργότερα και κατηγορήθηκε για σχεδόν 60 αδικήματα που αφορούσαν κτηνοβασία, κακοποίηση ζώων και κατοχή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών. Πρόσφατα, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντάργουιν και αναμένει την ποινή του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, οι VanWoert δεν συμμετείχαν στην παραγωγή του βίντεο του Britton, αλλά ο Britton και ο κ. VanWoert αντάλλαξαν μεταξύ τους 705 φωτογραφίες και βίντεο κακοποίησης ζώων, από τον Νοέμβριο του 2020. Σε αυτά, υπήρχαν πλάνα του κ. VanWoert να βιάζει και να βασανίζει τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκε με τον Britton στο Telegram με το ψευδώνυμο «Graves».

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, οι ντετέκτιβ εντόπισαν την τοποθεσία των γυρισμάτων στο Μίσιγκαν, η οποία τελικά τους οδήγησε στον κ. VanWoert. Οι αρχές μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν επειδή το πρόσωπό του και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ σε σχήμα ήλιου στο χέρι του ήταν ορατά σε ορισμένα από τα πλάνα. 

Δε συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιδρομής στην ιδιοκτησία του, αλλά ομολόγησε ότι προέβη σε σεξουαλικές πράξεις, ξυλοκόπησε και στραγγάλισε έναν σκύλο στον πρώην χώρο εργασίας του στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν και πέταξε το πτώμα του σε έναν κάδο απορριμμάτων. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δημιουργία βίντεο, τα οποία αφορούν βία κατά των ζώων για την ικανοποίηση ενός σεξουαλικού φετίχ, και για τη διανομή άσεμνου υλικού. Μαζί με εικόνες και υλικό από κακοποίηση ζώων, οι ντετέκτιβ βρήκαν στις ηλεκτρονικές συσκευές του και βίντεο με εκμετάλλευση παιδιών.

Ο κ. VanWoert δεν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αντιμετωπίζει 12 χρόνια φυλάκισης. Τον Νοέμβριο του 2022, συνελήφθη και η σύζυγός του, κα VanWoert, και της απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες για βασανισμό ζώων.

Οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί

Την Κυριακή, η Daily Mail Australia αποκάλυψε ότι ο Jaden Young Korse, ηλικίας 24 ετών από το Κεντάκι, μόνταρε τα βίντεο του Britton πριν αυτά βγουν στο διαδίκτυο. Όπως και με τον κ. VanWoert, ο Britton γνώρισε τον Korse σε μια διαδικτυακή κοινότητα αφιερωμένη σε ανθρώπους που βρίσκουν σεξουαλική ικανοποίηση από την κακοποίηση ζώων, γνωστούς ως zoosadists.

Ανέπτυξαν φιλία στο Telegram, το ψευδώνυμο του Britton ήταν «Monster» και ο Korse αποκαλούσε τον εαυτό του «Gorvaged», και συνδέθηκαν με την κοινή τους εμμονή με την κακοποίηση των ζώων.

Σε μερικά βίντεο που έδειχναν τον Britton να κακοποιεί σεξουαλικά και να βασανίζει σκύλους, κρατούσε πινακίδες που έγραφαν «Gorvaged» σε μια προσπάθεια να τον ευχαριστήσει για την επεξεργασία της δουλειάς του.

Ο Korse και ο Britton εντοπίστηκαν τελικά τον Απρίλιο του 2022 χάρη σε αφοσιωμένους διαδικτυακούς ντετέκτιβ που αηδίασαν από το υλικό και εργάστηκαν ακούραστα για να φέρουν τους εμπλεκόμενους ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο Korse πάλευε με τον εθισμό από την ηλικία των 13 ετών και πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Η σύλληψη του Britton ήρθε μόλις ένα μήνα αφότου ανέβασε το ένα βίντεο σε έναν ιστότοπο κακοποίησης τον Μάρτιο του 2022. Πηγές λένε ότι ήθελε να γίνει το πιο γνωστό «βίντεο σοκ» στο διαδίκτυο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εξοργίσει τους χρήστες του διαδικτύου που αηδίασαν με τα αισχρά επίπεδα βίας και έψαξαν το βίντεο αναζητώντας στοιχεία.

Τελικά, ένα άτομο παρατήρησε ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί λουρί σε ένα από τα σκυλιά και ένας χρήστης συγκεκριμένα κατάφερε να αναγνωρίσει τον Britton και να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για 37 κατηγορίες κακοποίησης ζώων, 10 κατηγορίες βιασμού ή απόπειρας βιασμού σκύλου και τέσσερις κατηγορίες κατοχής ή μετάδοσης υλικού κακοποίησης παιδιών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντάργουιν τη Δευτέρα. Ο Britton θα καταδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντάργουιν στις 13 Δεκεμβρίου.