Ένα τέλειο συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά:
10 γλυκοπατάτες
2φέτες μπέικον
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες
Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για 40′
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις σουρώνουμε.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε.
Ροδίζουμε σε κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπέικον για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες ,το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Αφού τα ανακατέψουμε τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.