Μια βουτιά στη θάλασσα εκτός του ότι είναι άκρως αναζωογονητική, μπορεί να έχει πολλά οφέλη και για την υγεία των μαλλιών σας. Το Women’s Health εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή το θαλασσινό νερό είναι εμποτισμένο με μέταλλα -τα οποία βοηθούν τα μαλλιά και το δέρμα σας να διατηρούν την υγρασία- καθώς και με αλάτι.

Έτσι, το θαλασσινό νερό μετατρέπεται σε ένα φυσικό σαμπουάν που καθαρίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας απομακρύνοντας την περίσσεια των προϊόντων που συσσωρεύονται και το νεκρό δέρμα. Το θαλασσινό νερό, όμως, μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας  πιο γρήγορα.

Γιατί το αλμυρό νερό προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών

Μαλλιά

«Ως άνθρωποι, αναπτυχθήκαμε από τη θάλασσα, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι το προφίλ των μετάλλων μας ταιριάζει», εξήγησε στο Women & Home ο Philip Tanswell της Cornish Sea Salt Co. Πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το κάλιο και το μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό μπορεί να προάγει την επούλωση σε όσους πάσχουν από κνησμώδεις δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το τριχωτό της κεφαλής και, στη συνέχεια, την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μιλώντας για μαγνήσιο, το The Hair Fuel σημειώνει ότι το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση του στρες και έχει, επίσης, συνδεθεί με την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Μαλλιά

Επιπλέον, μια μελέτη του 2001 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation ανέφερε ότι ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε μια πρωτεΐνη για την προώθηση της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων ανέπτυξαν πιο πυκνά και μακρύτερα μαλλιά. Ακόμη, το αλάτι στο νερό της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στην οξυγόνωση του αίματός, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του, όπως σημειώνει το Women & Home.

Αν ψάχνετε, όμως, τον καλύτερο τρόπο για να μεγαλώσουν γρήγορα τα μαλλιά σας, μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Toxicological Research συνέκρινε το θαλασσινό νερό με το έλαιο jojoba, το έλαιο μέντας και τη μινοξιδίλη για την ανάπτυξη των μαλλιών και διαπίστωσε ότι τη δεύτερη εβδομάδα, το έλαιο μέντας προώθησε την ανάπτυξη των μαλλιών πιο γρήγορα από το αλατόνερο και τη jojoba. Μέχρι την τέταρτη εβδομάδα, η μέντα ενίσχυσε την ανάπτυξη των μαλλιών κατά 92%, σε σχέση με το 55% της μινοξιδίλης.