Όταν ακούτε τη λέξη καρότο, συνδυαστικά με τον χώρο της ομορφιάς, αυτό που έρχεται, συνήθως, στο μυαλό των περισσότερων είναι ότι η συστηματική κατανάλωσή του βοηθάει, κυρίως κατά το καλοκαίρι, να αποκτήσετε το ηλιοκαμένο χρώμα που πάντα ονειρευόσασταν. Ωστόσο, το έλαιο καρότου αποτελεί εκείνο το θαυματουργό συστατικό που θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα.

Το λάδι καρότου προέρχεται από τη σύνθλιψη των ριζών ή των σπόρων του καρότου και τη βύθιση τους σε ένα έλαιο (από ελιά ή καρύδα). Ως επί το πλείστον, το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται κυρίως στην Αφρική, τη Δυτική Ασία και την Ευρώπη ως τρόφιμο ή φαρμακευτικό έλαιο. Ωστόσο, οι αντιμικροβιακές και υποτασικές του ιδιότητες είναι εξαιρετικές και για το τριχωτό της κεφαλής, αναφέρει το byrdie.com.

Με άλλα λόγια, το λάδι καρότου θα εξαλείψει τυχόν ακαθάριστα βακτήρια (που μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα ή να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών) και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν εφαρμόζεται, έχει ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, το οποίο σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών και ενισχύει τις ίνες της τρίχας. Αυτές οι ίδιες ιδιότητες κυκλοφορίας αίματος μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, να διατηρήσουν τα μαλλιά πιο υγιή, καθώς και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξή τους. «Οι βιταμίνες του (Α, Β, C και Ε, καθώς και ο φώσφορος και το μαγνήσιο) μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση από εξωτερικές βλάβες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση του περιβάλλοντος»» εξηγεί στο byrdie.com η Gretchen Friese, πιστοποιημένη τριχολόγος.

Τα οφέλη του ελαίου καρότου για τα μαλλιά

Το λάδι καρότου, λοιπόν, προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής σας. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπει την τριχόπτωση και τη δημιουργία σπασμένων άκρων και εξαλείφει την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, ενώ διατηρεί, επίσης, τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Εάν θέλετε να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, να τα δυναμώσετε ή να βοηθήσετε στη μείωση της πιτυρίδας ή του ξηρού τριχωτού της κεφαλής, το έλαιο καρότου είναι το προϊόν που αναζητάτε. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να βρεθεί σε έλαια, κρέμες, μαλακτικά και μάσκες μαλλιών ως ενυδατικός παράγοντας. Ωστόσο, η Friese συμβουλεύει να το χρησιμοποιείτε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα το πολύ. Χρησιμοποιήστε το έλαιο καρότου όλη τη νύχτα ως θεραπεία εφαρμόζοντας από το τριχωτό της κεφαλής προς στα άκρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το byrdie.com, υπάρχουν πολλοί DIY τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρότου. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε προϊόντα που το έχουν ως συστατικό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα μαλλιών. Αρκεί να αραιώσετε 3- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο καρότου σε 2- 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.