Ένα κακό κούρεμα μπορεί να συμβεί σε όλες, έστω και για μία και μοναδική φορά. Ωστόσο, ακόμη κι αν η «κακή» νέα σας εμφάνιση είναι αποτέλεσμα λάθος επιλογής hairstylist ή κουρέματος που δεν ταιριάζει με τη δομή του προσώπου σας, την υφή των μαλλιών ή τη συνολική σας εμφάνιση, υπάρχουν τρόποι να διορθώσετε ένα κακό κούρεμα, αρκεί να έχετε υπομονή.

Κακό κούρεμα

Πώς συμβαίνουν τα άσχημα κουρέματα

Η hairstylist Kali Ferrara του Roy Teeluck Salon στη Νέα Υόρκη, αναφέρει στο realsimple.com, ότι ένα κακό κούρεμα, συνήθως, δεν οφείλεται σε έναν αντικειμενικά κακό κομμωτή. «Ένα κακό κούρεμα δεν σημαίνει πάντα ότι ένας κομμωτής δεν έχει καλές τεχνικές δεξιότητες», λέει η Ferrara. Ακόμα και οι καλοί στυλίστες τα μπερδεύουν μερικές φορές. «Το να μην μπορείς να κάνεις το σωστό κούρεμα σε μια συγκεκριμένη υφή μαλλιών ή να μην εκπαιδεύσεις τον πελάτη για τη συντήρηση που θα πρέπει να ακολουθήσει μπορεί να καταστρέψει την εικόνα του πελάτη για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο».

Μια άλλη αιτία για ένα κακό κούρεμα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός κουρέματος DIY. Ίσως δεν θέλατε να ξοδέψετε τα χρήματα για ένα γρήγορο κόψιμο ή να θέλατε να ανανεώσετε τις αφέλειές σας. Όποια και αν είναι η αιτία ενός κακού κουρέματος, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πώς θα το διορθώσετε.

Κακό κούρεμα

Μιλήστε με τον κομμωτή σας

Το να πείτε στον κομμωτή σας σας ότι είστε δυσαρεστημένες με ένα κούρεμα μπορεί να είναι αγχωτικό, αλλά η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι σημαντική, ειδικά όταν καταλήγετε με ένα κούρεμα που δεν σας αρέσει. «Αν δεν είστε ευχαριστημένες με το κούρεμα, σας συνιστώ να ρωτήσετε τον στυλίστα σας εάν μπορείτε να επιστρέψετε και να τον βάλετε να κοιτάξει το κούρεμα για εσάς», λέει η Emily Cable, επαγγελματίας κομμώτρια στο κομμωτήριο Nine Zero One στο Λος Άντζελες στο realsimple.com. «Θα τους έδειχνα όμορφα τις περιοχές με τις οποίες δεν είστε ευχαριστημένοι και θα τους ρωτούσα αν μπορούν να το κάνουν να μην είναι τόσο ασταθές ή να εξομαλύνουν λίγο την περιοχή».

Κακό κούρεμα

Ζητήστε να τα κόψετε λίγο πιο κοντά

«Όταν έχω να κάνω με ένα κακό κούρεμα, προσπαθώ πρώτα να βρω τι είδους κούρεμα επιχειρούσαν», λέει η Κέιμπλ. «Αν το κούρεμα είναι κακό λόγω των πολλών στρώσεων, το καλύτερο στοίχημα είναι να κόψετε λίγο μήκος επιπλέον». Εξηγεί ότι ο στυλίστας σας μπορεί να χρειαστεί να κάνει το μήκος του νέου σας κούρεματος εκεί που τελειώνει το πιο κοντό στρώμα των μαλλιών σας. Αν και μπορεί να χρειαστεί να χάσετε λίγο μήκος, θα σας αφήσει ένα ομοιόμορφο και ίσιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως κενό καμβά για ένα άλλο κούρεμα ή να το αφήσετε ως έχει μέχρι να μεγαλώσουν ξανά τα μαλλιά σας.

Κακό κούρεμα

Βρείτε μια φωτογραφία με το κούρεμα που επιθυμείτε

Οι φωτογραφίες όταν κουρεύεστε είναι απόλυτη ανάγκη. Όχι μόνο μπορούν να αποτρέψουν ένα κακό κούρεμα από την αρχή, αλλά μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην καθοδήγηση του στυλίστα σας όταν προσπαθεί να διορθώσει ένα κακό προηγούμενο κούρεμα. «Πάντα φρόντισε να δείχνεις στον στυλίστα σου μια φωτογραφία με τους στόχους των μαλλιών σου, ώστε να μπορεί να δει οπτικά αυτό που ζητάς», λέει ο Κέιμπλ.

Κάντε υπομονή

Δυστυχώς, πέρα από το να επιστρέψετε στο κομμωτήριο για να φτιάξετε το κούρεμά σας (και πιθανότατα να χρειαστεί να χάσετε λίγο μήκος για να το κάνετε) ή να περιμένετε να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας, δεν υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε ένα κακό κούρεμα, λέει η Ferrara. Και αυτό δεν αποτελεί απαραιτήτως πρόβλημα. Ένα κακό κούρεμα μπορεί να φαίνεται σαν καταστροφή αυτή τη στιγμή, αλλά λίγους μήνες αργότερα, μπορεί να μην το θυμάστε καν. «Όλοι είναι άνθρωποι», λέει η Ferrara. «Τα μαλλιά είναι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας ενός ατόμου, αλλά μεγαλώνουν ξανά».