Στο Upper East Side στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, το Serendipity 3 είναι το εστιατόριο που σερβίρει τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο, με το πιάτο να κοστίζει το εξωφρενικό ποσό των 200 δολαρίων!

Το εστιατόριο Serendipity 3 διεκδικεί ήδη παγκόσμια ρεκόρ για το πιο ακριβό μπιφτέκι (295 δολάρια) και το παγωτό sundae (1.000 δολάρια) ανάμεσα στα πιο ακριβά πιάτα του κόσμου, ενώ από τις 13 Ιουλίου και με τη βούλα των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες οι τηγανητές πατάτες του είναι οι πιο ακριβές σε όλη τη Γη.

Νέα Υόρκη: Το εστιατόριο που σερβίρει τηγανητές πατάτες αξίας 200 δολαρίων

«Το Serendipity είναι πραγματικά ένα χαρούμενο μέρος», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής και σεφ Joe Calderone. «Ο κόσμος έρχεται εδώ για να γιορτάσει, για να ξεφύγει πραγματικά από την πραγματικότητα της ζωής μερικές φορές», αναφέρει το CNN Travel.

Το εν λόγω πιάτο, λοιπόν, με τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο ονομάζεται «Crème de la Crème Pommes Frites» και αποτελείται από πατάτες που μπλανσάρονται σε ξύδι και σαμπάνια. Στη συνέχεια τηγανίζονται σε καθαρό λίπος χήνας, όχι λάδι, και όχι μία αλλά δύο φορές, οπότε είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες από μέσα.

Πασπαλισμένες με βρώσιμο χρυσό και καρυκευμένες με αλάτι τρούφας και λάδι τρούφας, σερβίρονται σε κρυστάλλινο πιάτο με μια ορχιδέα, με τρούφες σε λεπτές φέτες και ντιπ τυριού Mornay. Η σάλτσα, επίσης, είναι εμποτισμένη με τρούφες, ένα σπάνιο εποχιακό μανιτάρι, από τα ακριβότερα στον κόσμο.

«Η τρούφα είναι το κύριο αστέρι εδώ», επεσήμανε ο executive σεφ του εστιατορίου για το πιάτο, σύμφωνα με το CNN Travel.

Όπως πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο, το Serendipity ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι σεφ Calderone και Schoen-Kiewert θεώρησαν ότι το συγκεκριμένο σπάνιο πιάτο θα ήταν ένας καλός τρόπος για να ανακοινώσουν την επιστροφή τους στη γαστρονομική σκηνή της Νέας Υόρκης. Και η σκέψη τους δούλεψε αρκετά, καθώς υπάρχει μια λίστα αναμονής οκτώ έως δέκα εβδομάδων στο εστιατόριο για να δοκιμάσει, όποιος μπορεί από οικονομικής άποψης, τις διάσημες, πια, τηγανητές πατάτες του Serendipity 3.

«Ήταν ενάμιση δύσκολος χρόνος για όλους και τώρα πρέπει να διασκεδάσουμε», είπε ο Calderone.