Αν σας φαίνεται δύσκολο να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή αλλά και το ψυγείο σας οργανωμένο, σίγουρα δεν είστε οι μόνες. Γι΄ αυτό μην χάνετε ευκαιρία να εφαρμόζετε έξυπνα κόλπα και συμβουλές ώστε με εξαιρετικά εύκολους τρόπους να καθαρίσετε το χώρο σας και να τον διατηρήσετε οργανωμένο και τακτοποιημένο. Όπως και το κόλπο που ακολουθεί για την ευκολότερη οργάνωση του ψυγείου σας.

Γιατί επικρατεί «χάος» στο ψυγείο σας

Είναι γεγονός ότι με τόσες πολλές συσκευασίες, δοχεία, βάζα και μπουκάλια, το να διατηρείτε τα πράγματα οργανωμένα στο ψυγείο σας μπορεί να είναι τρομακτικό. «Είναι πραγματικά σημαντικό στο ψυγείο να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πράγματα. Αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους όταν πρέπει να απομακρύνεις ένα πράγμα από μπροστά σου για να φτάσεις στα άλλα πράγματα πιο πίσω είναι πέρα για πέρα κουραστικό και χρονοβόρο», εξηγεί Gilat Tunit, ιδρυτής της εταιρείας επαγγελματικής οργάνωσης σπιτιού, Project Neat, στο NBC News, σύμφωνα με το housedigest.com.

Σημειώνοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ψυγεία προσφέρουν «ανοιχτά ράφια και καμία πραγματική κατεύθυνση ως προς το τι πρέπει να πάει πού», ο Tunit λέει ότι «το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να δημιουργήσετε ένα οργανωτικό σύστημα». Ενώ θα μπορούσατε να αγοράσετε μερικά έτοιμα προϊόντα για αυτόν τον σκοπό, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλά ένα απλό hack.

Μπύρες σε συσκευασία

Το έξυπνο κόλπο για να οργανώσετε το ψυγείο σας

Ένα hack που, ωστόσο, περιλαμβάνει την αγορά έξι γυάλινων μπουκαλιών από την αγαπημένη σας μπύρα. Θα το λατρέψετε ακόμη περισσότερο όταν μάθετε πόσο εύκολο και αποτελεσματικό είναι αυτό το hack όταν πρόκειται να οργανώσετε το ψυγείο σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να έχετε τα πράγματα μέσα στο ψυγείο σας οργανωμένα και τακτοποιημένα είναι να κρατήσετε την χάρτινη συσκευασία με την οποία αγοράσατε το πακέτο των έξι μπουκαλιών μπύρας (ή την βάση του καφέ που παραγγείλατε το πρωί στο γραφείο) και να την χρησιμοποιήσετε στο ψυγείο σας. Μπορείτε να την τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε ράφι και να βάλετε μέσα σε αυτή, εκτός από τα μπουκάλια μπύρας, συσκευασίες όπως μουστάρδα, κέτσαπ ή μαγιονέζα, γυάλινα βάζα με σάλτσες, χυμούς κ.α.